enpara nedir? enpara.com Finansbank mıdır?

  • 0
Arkadaşlar, bu olaylardan sonra kendime yeni bir banka arayışına çıktım ve artık rekabetin desteklenmesi gerektiğini düşündüm. Çünkü Türkiye'nin en büyük iki bankasından havaleye ücret almaya kalkmaları, 4ten sonra EFT için dünyanın parasını istemeleri gibi sebeplerle zaten tepkiliydim. Sonra, hem iyi faiz oranı, hem de şubesiz çalışmasıyla enpara dikkatimi çekti. Bu kadar iğrenç reklamları olmasa hemen başvururdum ama reklamların etkisinin geçmesi bugüne kadar getirdi beni.

İnternetten yanılmıyorsam 3 basit adım ile başvurumu yaptım, sizi arayacağız, randevu alacağız, kapınıza geleceğiz dediler. Yanlış mı okudum dedim ama gerçekten de gelen telefon ile Eylem Karahan adresimi teyit etti, yarın gün içinde uğrayacağım dedi. Buyursunlar efendim dedim şaşırarak.


Ertesi gün, telefonumun şarjı kapalıyken bina içinde sağlık kontrollerimle uğraşıyordum ki haber geldi, misafirlerim bekliyormuş. Eyvah eyvah, utana sıkıla aceleyle karşılamaya gittim. Zarif bir hanımefendi sabırla bekliyordu beni girişteki koltuklarda. Daha fazla vaktini çalmak istemedim ama çay ikram etmeden bırakamazdım, zorla olsa da bir karton bardak çayı sunabildim önüne. Gerçi nezaketten hepsini içemedi ama olsun. Bir dahaki geniş zamanda filtre kahve içmeye de bekliyorum.

Neyse, çıkarttı bir 25*25*2 ebatlarında bir paketi uzattı elime. Naylonunu yırttım, zarf açar gibi açtım. bir hoşgeldiniz mesajı karşıladı. İçinde de açıklamalar; şube yok, masraf yok, o bakımdan faizi çok. 0 masraf, 0 komisyon (eft ücreti, havale masrafı, hesap işletim kazığı, kart aidatı yok). Tek tuşla müşteri danışmanımız karşınızda (gerçekten telefondan hemen ulaştım ve hemen işi çözdüm).

Ardından bir de ne göreyim, hadi neyse, beraber görelim:



Hem nostalji versatil kalemlerden (Scrikss marka) hem de esprili bir not defteri. İçinde "Hiç bitmeyen bir çizgi çiz.", "Hayat mottonu yaz", "Hiç unutamadığın bir film repliğini yaz" gibi keyifli komutlar var. Geri kalanı bomboş beyaz sayfa olarak bırakılmış sana istediğini yazman için.



Sonra eğlenceyi bırakıp kartıma döndüm. İsimsiz, minimalist bir kart. Eylem Hanım oradan hemen cevapladı ben daha sormadan. (zaytung haberi gibi, Fatih Altaylı Başbakanın cevaplarını sorulandırdı) Kartı hemen kullanmaya başlamam için isimsiz olarak kartı basmışlar, arkasına imza atabilir ve kullanabilirsiniz. Bir dahaki kartınız isimli olarak gelecektir, dedi. Bana Faber Castell'den bir permenant (asetat) kalem çıkartıp verdi, "buyurun, bununla imzalayabilirsiniz". İsmimi yazıp imzaladım hemen.


Şimdi yapmanız gereken şey, zaten karton zarfın (kutunun) kapağında da yazıyor, SMS ile gelen müşteri numaranızı kullanarak 3 dakikanızı bile almayacak 5 adımda internet şubenize giriş yapabilirsiniz. Hem Eylem hanım benim hangi sorularımı soracağımı ezbere biliyormuş gibi düzgün bir akış sergileyerek ürün desteği veriyordu hem de Finansbank ekibi bu tanıtım kutusunu hazırlarken gerçekten müşterisini önemsemişti.

Borsada işlem yapabiliyor muyum diye sordum, Eylem Karahan "hap verelim" gibi bir cevap verdi. Şaşırıyordum ki açıkladı; sahibinden.com'un Doping dediği gibi, 40-40-20% olarak paylaştırdıkları bir yatırım fonu varmış, onda borsa da mevcutmuş. Ben borsa oynamayı seviyorum ancak yatırım için yine de bir hap atabilirim diye düşündüm.

Faiz oranlarını sordum, ilk baştaki 10 tanıtım oranı, 7,75'e düşmüş. Elbette değişebilir oranlar ancak her daim piyasanın üzerinde bir faiz vermeyi hedefledik dedi müşteri danışmanım. Belki de taahhüt ediyoruz gibi daha kendinden emin bir kelime kullanmış olabilir ama anımsamıyorum şimdi.

Mobil dünyaya gelince, anlaşılan enpara.com Android ve iPhone'da uygulamayı kodlamaya başlamış, yakında çıkacakmış. Mahçup olmamak adına tarih verememekle beraber, benim anladığım yaz aylarında uygulamayı kullanmış olmaya başlayacağız.

Kartımı aldım, ama SMS'im gelmemişti. Belki de telefonum kapalı kaldı diyeydi ancak aradım hemen 0850 222 36 63 numaralı çözüm hattını. sesli sisteme bağladığı gibi öğrendim yalnızca 6 haneli ve bayıldığım müşteri numaramı. Telefonla da iyi hizmet alıyordum yani. Banka şubesine girdim, ilk paramı gönderdim, vadeli hesabımı açtım her şey şahaneydi.

Benimle ilgilenen danışmana da söyledim;

  • ATM'lerden kartsız para çekebilmeliyim (biokimlik olmasa da SMS şifre ile olabilir)
  • İşbanktaki gibi otomatik fon alan veya Garanti Elma hesabı gibi hem faiz veren hem de vadesiz olarak para çekebildiğim bir yapı olmalı.
  • Opera Browser ile internet sitesini kullanabilmeliyim (bak bu çok önemli, destekleyin olum)
Sonuç olarak Eylem Karahan'a da, finansbank'a da bu gelişmiş bankacılık anlayışları için teşekkür ediyorum. 

  • EFT'yi saat kaçta yapacağımın hesabını yapmama lüzum yok
  • Aman kartımdan aidat aldılar arayıp kavga edeyim dememe gerek yok
  • Şubeye hiç uğramayan biri olarak şube kirası ödememe gerek yok
  • Ayağıma kadar gelen tecrübeli Müşteri Danışmanı var.
  • Anında CANLI birine ulaşabildiğim telefon destek hattı var.
  • Kolay ve kullanışlı internet şubesi var.
  • Nispeten yüksek faizi var.
Visa Elektron kartımı internette ve piyasada kullanmaya devam edeceğim. Güncellemelerden haberdar ederim.

Kaynağından bilgi için enpara.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.