Windows 8 ve Touchpad

  • 2
Eğer Windows 8 kullanıyorsanız ve bilgisayarınız windows 8 ile geldiyse muhtemelen touchpad'iniz bu anlatacaklarıma hazırdır. Synaptics Pointing Device'a sahip (saatin orda kırmızı veya touchpad sembolu olur) bilgisayarlarda çok kolay kısa yollar mevcut:

Örneğin, Posta uygulaması açıkken Desktop'ta çalışıyorsanız, touchpad'in sol dış tarafından elinizi sağa doğru sürükleyince alt+tab fonksiyonu gibi arkadaki açık uygulama önünüze gelecektir. Aynı şekilde, bu sefer sağ kenardan sola doğru gelirseniz menü açılacaktır. Elinizi kaldırmadan yukarı aşağı yaparsanız 5 seçenekten istediğinize ulaştığınızda kaldırarak seçim yapabilirsiniz. Ha, seçim yapmak istemiyorsanız tekrar sağa doğru elinizi sürükleyin, menü kalkacaktır.

Metro UI'daki Internet Explorer 10 gibi destekleyen uygulamalarda yukarıdan aşağıya olan sürüklemeler de farklı fonksiyonlar içeriyor.

Windows 8 eğer dokunmatik ekran bir bilgisayarınız varsa, çok keyif veriyor. Ancak dokunmatiğe paranın yetmediği durumlarda bu benzer kullanıma sahip touchpad'ler yeterince kolaylık sağlıyor.

İyi dokunmalar!

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bilgilendirme için teşekkürler. Son paragrafın ilk cümlesinde ufak bir yazım hatası mevcut :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.