İnternet Sitesi Yaratmak / Genel Bilgiler

  • 0
Öncelikle internet hakkında genel bilgilerinizin olduğunu varsayıyorum. Eğer alanadı nedir, sunucu nedir vs. diye soruyorsanız yorumlara yazın, ben de ona göre daha detaylı olarak anlatayım.


Şimdi, internette yer almak istemenizin hangi amaca yönelik olduğunu biliyorsanız, işiniz kolay. Yok ama bi internet sitem olsun diyorsanız, öncelikli olarak blog sahibi olmayı düşünebilirsiniz. Blog yerine, günce diyeceğim ve umarım bu blog kelimesi Türkçemize girdiği hızda çıkar.


İnternet sitenize ulaşılması için bir adrese ihtiyacınız var. http://senin.12m.in adresi nasıl sizi buraya ulaştırıyorsa, ya da www.google.com nasıl Google'a gidiyorsa, sizin de alacağınız adres sizin yuvanız olacak. Bunu tıpkı telefon numarası gibi düşünebilirsiniz. Gidip başvurursunuz ve size 0216 571 19 19 gibi bir numara verirler...


Ardından içeriğin yer alması için bir sunucu hizmetine ihtiyacınız olacak. Bunu da telefon gibi düşünün. Siz numaranızı aldıktan sonra, eğer kablonun ucuna bir telefon takmazsanız kimse size ulaşamaz. İşte sunucular da, kablonun ucunda, telefonu açan telesekreter gibidirler. Size ulaşmak isteyenlere ses kaydınızı yapar, arayanlara dinletirsiniz. Yani, bu durumda da, içeriği saklayacak olan yere sunucu diyoruz.



Telefonu da altık ve taktık. Şimdi bu telesekretere "şuan evde yokum, sinyal sesinden sonra mesajını bırakın" diye kayıt yapmamız lazım. Bu kayıt işlemi de, sizin dosyalarınızı sunucuya göndermenizle denkleşebilir.



Şimdi ilk adım ile başlayıp nasıl alanadı alabileceğimizi görelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.