Mezar Bakımı

  • 0
Tüyler ürpertici olabilir ama mezar ziyareti ülkemizde yapılan bir şey. Gidildiği zaman çiçekler dikilir, mermerleri temizlenir, su verilir. Hatta mezarlarda çingene çocukları ellerinde 5 litrelik pet şişelerle su taşırken, anaları, bacıları giriş kapısında çiçek satmaktadır çeşit çeşit. İstersen küçük bir organizasyonla hem mermerleri sildirir, hem de çiçekle donatırsın, üç - beş liralık harçlık pahasına.

Bu işin profesyonel olarak yapılabileceğini düşünmüştüm bundan tam bir sene önce. İsteyenler mezarlığı ve bölümünü söyleyerek, merhumlarının her daim düzenli olmasını sağlayabilirdi. Aylık cüzi bir ücret karşılığında, mezara sürekli biri uğramış gibi bakımlı olacak, nur içinde yatacaktı. Ölülerle ve ölüyle aram pek iyi olmadığı için bu fikir de öyle havada kaldı gitti.

Dün, bir adresle karşılaştım: www.akmezar.com Yurt dışında yıllardır bu işi yapıyorlarmış. Şimdi mobil hizmetlerini Türkiye'ye getirmişler. Demek ki doğru bir izin peşindeymişim :)

Belki bu hizmeti veren başkaları da vardır ama ilk bunu gördüm ben. Bu işin geçmişini bilen varsa paylaşsın, belki daha önceden de Türkiye'de yapılıyordu...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.