YolYola vs. Lyft

  • 0
Yıl 2006, köylü gitmiş şehire, orada HOV diye bir şerit görmüş. Hayli oküpayd vekıls. Karpuling de deniyor. Şoförden başka yolcu varsa bu bomboş şeritte gidebiliyor arabalar. Onlar soldan yardırmış giderken, sağ taraftaki 3 şeritte tek başlarına bir dolu gariban tampon tampona takılıyor. Bizim köylü uyanık ya, hemen diyor: Bu insanları buluşturacak bir şeyler düşünülmeli!

Basit bir uygulama ile rotanızı ve zamanlarınızı verin, aynı rota ve zamanda olan diğer sürücülerle sizi buluştursun. Yapıldı mı? Tabii ki, Lyft bu aralar benim en beğendiğim uygulama. Kayıt esnasında cep telefonu numaranızı, aracınızın modeli, yılı, kapı sayısını, ehliyetinin fotoğrafını, arabanın ve sigortasının fotoğrafını, sosyal sigorta numaranı ve profil fotonu istiyor. Yani bir Lyft sürücüsü olmak öyle kolay değil, 2 gün filan araştırıyor seni.

YolYola'ya gelince, şu an hatırlamıyorum ama öyle çok fazla şey istemiyordu. Rotamı girdim, o kadar. Şirketten arkadaşlarım şu araç paylaşım sitesinde seni gördük diyorlar, hangisi diye soruyorum çünkü bu ara birden fazla türedi :) Ancak kimse hadi beraber yolculuk edelim demedi. Eşleme süreçlerinde problem var sanırım çünkü e5 üzerinden km'lerce yol gidiyorum, kimseyle çakışmayacak olsa eve dönüş yolum 2,5 saat olmazdı.

Lyft'de bir farklılık olarak ben araç ihtiyacı duyduğum zaman, heyoo beni alacak kimse var mı diye taksi çağırır gibi çağırıyorum. Diğerlerinde ise biraz daha programlı gidiyor sanki işler? Kullandıkça öğreneceğim, sonrasında daha detaylı paylaşırım.

Köylüden sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.