Bring-your-own-music restaurant

  • 0
Ders çalışmamak için elimden gelse dünyayı bile kurtarabilirim. Bu fikir de ders çalışmaya çalışmaya çalışırken aklıma geldi...

Bir cafe/bistro/restoran vs. düşünün. Her masada bir jack (uç) var 3.5mm'lik. Yani iPhone'unuza, iPad'inize, iPod'unuza, Galaxy'nize, Xperia'nıza vs. isimli telefonlarınıza uygun cinsten bir kulaklık ucu... Yanında da bir "istek yap" düğmesi ve "süre tanı" düğmesi var. Mekana gidip de masaya oturduğunuzda sizin müziğiniz çalsın istiyorsanız "istek yap"a basıyorsunuz ve gösterge şu an kaç dakika sıra varsa onu gösteriyor. Diyelim ki siz 3. basansınız, 3 dakikalık haktan 6 dakika sizden önceki iki kişinin var bir de şu an çalan müziğin 2 dakikası geçmiş daha. Toplam 7 dakika sonra sıra size gelecek! Son 30 saniye kala masanızda uyarı sinyali duyuyorsunuz. Müziği başlatmaya hazırlanıyor ve süre 00'landığında çalmaya başlıyorsunuz. Sonraki 3 dakika sizin.

He bu arada, diyelim çalmak istemiyorsunuz ve dinlediğiniz müzikler hoşunuza gitti. Masaya destek olup daha fazla dinlemek için "süre tanı" düğmesine basıyorsunuz. "+1" tadında 1 dakika daha ekliyor ilgili masanın müziğine. Bekleyenlerin masası da 1 dakika erteleniyor haliyle.

İşte böyle bir kendi müziklerini çalabileceğin, youtube'dan dinletiler sunabileceğin bir deneyim için experimental bir mekan.

Hm, bir de beğenilmeyen müzikler için +1 gibi bir de -1 düğmesi koymak gerekebilir. 5 kişi basarsa süresi biter ve sıradaki masanın müziği çalmaya başlar. Türk milleti olarak hinlikler düşüneceğizdir, artık yaşadıkça farklı kuralları ekleyebiliriz, bir saatte yalnızca bir kere -1'e basmak gibi mesela :)

Facebook oyunları gibi düşünürsek, menüye 10 dakikalık müzik gibi öğünler ekleyip ilave para kazanmak da ayrı bir gelir kalemi olabilir :))

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.