99filmesobe vol 2 - Etap 2

  • 0

99filmesobe vol 2. Etap 2 çözümleri:

  1. Passenger 57
  2. GoldenEye
  3. Lone Star
  4. Lincoln
  5. Brother Bear
  6. The Donkey Party (Bir eşek parti yapıyor)
  7. Ölü biri yürüyor mu sanki? (Cevap Kevser'den geldi, 10 numaralı ipucunu güncelledim)
  8. O mumya bize el mi sallıyor? (Cevap Kevser'den geldi, 12 numaralı ipucunu sunuyorum)
  9. Aşağıdaki delikanlı kaçıyor ve sanki elinden paralar saçılıyor... (Cevap Kevser'den geldi, 13 numaralı ipucunu sunuyorum)
  10. Ağaçların bir araya geldiğinde oluşturduğu isim neydi? Forest mı? Yaklaştınız ama değil, vahşi orman düşünün... Bir de farkında mısınız, ağaçların üzerinde yaprak kalmamış... 
  11. The Boy and the Pirates (bu filmi hatalı kaydetmişler, o yüzden ilk başta tutmadı, sonradan düzelttiler. 99filmesobe bütün rezillikleriyle devam ediyor :)
  12. Sol tarafta gördüğümüz hayvan bir at mı? Üzerinde sanki bir dolap var? Türkçe film. (Cevap yine Kevser'den geldi, 14. maddeyi sunuyorum)
  13. Atın arkasında dikilen kız elinde meşale tutuyor, meşaleyi bu şekilde tutan başka bir figür düşünün...
  14. Orada iki tane tip var sağda altta. Sizce onlar deliler mi?
Kevser Ceylan'dan gelecek 4 film umarım bizim bulamadıklarımızdan gelir.

İsterseniz bütün filmleri bizzat siz çevirmiş/yönetmiş olun, yine de ressam arkadaşın insiyafına kalmış durumdayız. Filmin içeriği ile hiç ilgisi olmadan sadece başlığıyla ilgili kafasına ne eserse çiziyor. Dolayısıyla IMDB'ye girip keyword'ü bulmuş olmak için dua etmekten başka yapacak bir şey kalmıyor. :) 2010'da ilk defa Cinecity bunu yaptığında çok hoşumuza gitmişti. 99 filme birlikte uğraşmak ayrı bir heyecandı. O dönem araştırdığımızda yurtdışında da örneklerini bulmuştuk. Keyifli bir oyun, ucunda 1 sene sinema olması esas heyecan. 2010'da Cinecity'e çok yakın oturuyordum, istisnasız her filmi izliyordum. Benim için kesinlikle kıymetli bir ödüldü :) Lieutenant'ı yazmayı başarsam, birinciliği kapıyordum :(

Bu etaptaki teknik hata ise oyundan soğuttu, zaten uzakta oturuyorum, daha fazla seyredebilecek biri kazansın modundayım :)

Oyunun tadını bozmamak üzere ipuçları olarak vermeye devam edeceğim, etap tamamlanınca diğerlerini yazarım. 6. maddede ip ucum ile cevabı yazdım, 7'den itibaren ipuçlarıyla devam ediyorum. Siz buldukça cevapları yazacağım.

< Hadi 1. etaba <                       > Hadi 3. etaba >



99filmesobe'de teknik hata

Evet arkadaşlar, oyunu takip edenler keyifle uğraşıyordur eminim. İki noktayı unutmayın, arada Türk filmler de var, Türkçe isimler de düşünün.

İkincisi, arada sekmeyi kapatıp tekrar açın, çünkü bütün haftasonumu boşuna harcamışım.

Neden mi? Denemelerimde (ki, AHA BULDUM diye atladığımda doğru çıkıyor genelde) hep uygun olmadığı cevabını aldım. İki gün bir sürü ihtimal ile uğraştım, yazımına dahi dikkat ettim. Pazartesi oldu ki arkadaşımın bulduğu bir cevap üzerinde konuşurken bende olmadığını söyledim. Tekrar denedik ki hata veriyor. Sekmeyi kapattım, girişimi yeniledim, ancak o zaman kabul etti cevabımı.

99filmesobe ilk sezonda 99 filmi de önümüze atıp bırakmıştı. Günlerce açık kaldı bu pencere bende, yaptıkları 3-5 yazım hatası dışında (evet, o sefer de yazım hatası vardı) teknik erişim sıkıntısı olmamıştı. Bu sefer bütün haftasonumu harcadıktan sonra aslında boşa kürek çektiğimi öğrenmek müthiş bir hayal kırıklığı oldu.

Cinecity'e teessüf ediyor, Cinemaximum'a merhaba diyorum. Yine de 1. sezon ile yaşattıkları keyif için teşekkür etmem gerek.

Etap 2'de bulduğum cevapları isteyen varsa bir yorum bıraksın, saat saat yine açıklarım.

Sevgiler, hayalkırık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.