LivingSocial da hacklendi

  • 0

Böyle e-postalar gelip duruyor, buyrun okuyun:

"LivingSocial recently experienced a security breach on our computer systems that resulted in unauthorised access to some customer data from our servers. We are actively working with the authorities to investigate this issue. 

The information accessed includes names, email addresses, the date of birth of some users, and encrypted passwords; technically ‘hashed’ and ‘salted’ passwords. We never store passwords in plain text.

The database that stores customer credit card information was not affected or accessed."

Bi de çevirimi okuyun:

"LivingSocial'da geçtiğimiz günlerde bir güvenlik ihlali oldu ve sunucularımızdan bazı verilere izinsiz erişildi. Polise haber verdik ama du bakalım.

Erişilen bilgiler içinde isimler, e-posta adresleri, bazı kullanıcıların doğum günleri ve şifrelenmiş haldeki parolalı; teknik olarak hashlenmiş ve tuzlanmış parolalar... Hiç bir şekilde düz metin olarak parola saklamıyoruz.

Müşteri kredi kartı bilgilerinin tutulduğu veritabanımıza bir erişim olmamıştır, orası etkilenmemiştir, korkmayın."

Yani nasıl güveneyim arkadaş, parolaları bile vermişsin adamlara, onları kırmaları zor diyor ama kırılmaz değil ki. Sonra bana söylüyor, siz yine de bir şifrenizi değiştirin diye.

Kıssadan hisse, her şifrenizi farklı olsun! Eğer her sitede aynı şifreyi kullanıyorsanız, bir sitede ele geçirilen şifreniz sizin internet hayatınız için bir facia olabilir. E-postanız, facebook hesabınız, twitter hesabınız bir anda başkasının eline geçmiş olur, düşünsenize...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.