Facebook Home

  • 0
Facebook telefon çıkaracak, cihaz yapacak, OS kuracak derken sonunda ortaya çıktı:

Facebook Home

Gözlemlerimi yazacaktım ama zaten yukarıda verdiğim bağlantıda Facebook tanıtımı yapmış. Beğenmediklerimi sıralayayım;

Diğer uygulamaların çok üzerine çıkmış, sadece facebook ile kullanılan bir cihaz gibi. Aslında full screen bir Facebook uygulaması olsa daha iyi olabilirmiş :)

Fotoğrafları hareketli olarak gösteriyor, sürekli bi kıpırtı var telefonumda. Bir yere kadar iyi ama sonrasında mide bulantısı yapıyor, bi durun lan diyosun. Ayarlarda göremedim durdurmayı.

Fotoğrafların üzerine basılı tutarsan tam boy görebileceğin şekilde uzaklaştırıyor, bir gönderiye iki dokunursan "like" ediyor, tek tık ile menümsü bir tasarım getiriyor filan, kullanımı biraz karışık.

Notification olarak ilgili kişinin ekranda bir yuvarlak içinde görünmesi belki iyi ama çok yazışan FB manyaklarına milyonlarca kişi yazınca o ekran ne olacak bilemiyorum. 5ten fazla olursa birleştir vs gibi bir çözüme gitmişlerdir umarım: (ezik facebook profilim ile bunu asla deneyemeyeceğim)

Yanisi, ben kendi telefonuma yükleyip kullandım ancak özel Facebook başlatıcısı (launcher) içeren telefon daha güzel bir deneyim yaşatıyor olabilir.

Bu arada, bu adresten siz de ilgili apk dosyalarını indirip deneyebilirsiniz. Arzu ederseniz yorumlara yazın, detaylı bir Facebook Home kurma yazısı yazabilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.