hepsiburada.com müşteri deneyimi

  • 0
hepsiburada.com'dan bir masa tenisi raketi siparişi verdik. Sipariş vermek nedir ya, satın aldık işte. Kargo geldi biraz gecikmeli de olsa ancak ufak, sığmaz içine bi raket. Açtık baktık ki pinpon topları gelmiş. Aga bu ne? diye sorduk hepsiburdaya. Hediyesiymiş...

Raket ise bir iki gün sonra geldi. Gönderilmeyen ürünün hediyesini göndermek ilginçmiş tabii...

İkinci sipariş ise tenis topuydu (sarı olanlardan, bi avuç var ya). Tenis topu ile birlikte de 6lı pinpon topu hediyesi gelmişti. Belki bir özür belki bir hediye ancak hepsiburada müşterisini takip ediyor belli ki. Raket aldıklarına göre pinpon oynuyorlar, e ben de bunlara top hediye edeyim diyor. 2 lira bile değil maliyeti ama hepsiburada'nın ince davranışı.

Müşteri deneyimi dedik de aklıma başka bir şey geldi;
Yanlış hatırlamıyorsam, Target marketleri kullanıcı tercihlerine göre reklam yapıyordu. USA'de bir eve bebek kıyafetleri için indirim kuponları filan yollamaya başlamış. Hijyenik ped (kadın bağı da denildiğini duymuştum) almayı bırakan bir kadının diğer alışverişlerine de bakarak (prezervatif almayı da kesmiş filan) hamile olabileceğini düşünmüşler ve reklamı basmışlar. Tamam, hikaye böyle değildi belki ama sansasyon evin babasının bu indirim çeklerinden kıllanarak kızına sual etmesi ve hamile olduğunu öğrenmesi... Merak eden olduysa bu adresten detaya bakabilir (üşenmedim sizin için buldum haberi, hadi yine iyisiniz).

Demek ki, pazarlama yaparken de eşşek-su ilişkisini güzel kurgulamalıyız ki kaçmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.