Ruby on Rails: Ücretsiz hosting ve domain

  • 0
Aslında sadece Ruby on Rails değil Heroku'da barındırdığınız tüm diller ve framework'ler için geçerli bu anlatacaklarım.

git heroku push master komutuna kadar gelenler için anlatıyorum. Henüz bu aşamaya gelemediyseniz tek paragrafta kısaca özetleyip, sonra yapmamız gerekenlere geçeyim.

Heroku, dyno diye tabir ettiği birimlerle uygulamanızı barındırıyor, çalıştırıyor. Aylık belirli bir miktarı ücretsiz kullanabiliyorsunuz ki bu sizin canlıya çıkıp beta sürümü eş dost arasında sunmanıza yeterli olur. Canlıda ulaşabileceğiniz adres oyleyani.herokuapp.com gibi görünüyor. Eğer bunu bir domain (alanadı) ile kullanmak istiyorsanız, zerigo diye bir add-on (eklenti) yardımınıza yetişiyor.

Zerigo tek domain için ücretsiz olarak geliyor. Terminal (cmd) üzerinde 
$ heroku addons:add zerigo_dns:basic
komutu ile hesabınıza ekliyorsunuz. Ancak hesabınızın verified olması gerekiyor. Heroku'da hesap onaylatmak için bir kredi kartı bilgisi vermeniz gerekiyor. Merak etmeyin, bir ücret çekmiyorlar. Onaylanmanın ardından
$ heroku domains:add mydomain.com
kodunda my.domain yerine kendi adresinizi tanımlıyorsunuz. Ama hemen öncesinde domain DNS'lerinizi aşağıdaki  gibi güncellemeniz gerekiyor.
a.ns.zerigo.net
b.ns.zerigo.net
c.ns.zerigo.net
d.ns.zerigo.net
e.ns.zerigo.net
Geriye kalan dns'lerinizin güncellenmesini beklemek ve yeni adresinizde uygulamanızı görmek :))

Öyle yani ^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.