HDD'den SSD'ye bilgisayar aktarmak

  • 0
Düşük profilli bir bilgisayara sahibim. HDD sesinden ve yavaşlığından ne zamandır bıkkın yaşıyorken, en son bir 120'lik Kingston V300 SSD aldım. Vatan'dan 180 liraya aldığım bu disk ile bilgisayarımın profilini yükselteceğime inanıyordum.

Dizüstü bilgisayarımın ne CD-ROM okuyucusu mevcut, ne de iki tane Sata yeri. Dolayısıyla, önce var olan sistemim klonlamam ve sonra yeni  aldığım SSD'de aktarabilmem gerek. Bunun için yaptıklarımı sizlerle paylaşıyorum:

Önce, çalışan sistemde EaseUS Todo Backup Free'yi indirdim. Ücretsiz bir uygulama! Eposta adresinizi verirken alttaki check-box'ı kaldırırsanız size eposta da atmıyorlar...



Ardından bildiğiniz gibi yükledim ve Clone özelliğini kullandım. Önce HDD'yi klonlayıp, harici HDD'me koyup sonra tekrar Clone'dan çağıracaktım ama harddisk kutum olduğu için işim çok daha kolaylaştı. 20 liraya siz de alabilirsiniz. Yeni aldığım SSD diski 2.5 SATA Casing ile usb üzerinden bilgisayara bağladım. SSD disk USB'de, HDD de bilgisayarın içindeyken Clone'u çalıştırdım. Bu aktarım yaklaşık 1.5 saatte aktarmayı tamamladı.

HDD'yi çıkartıp SSD'yi taktığım zaman sıkıntısız çalışıyordu.

Oha, çok kolay oldu ya. :))

Windows'un performans raporuna göre sabit sürücü puanım 5.6 iken 7.9'a yükseldi. Tam rakamları ekran görüntüsüyle paylaşacağım. Bilgisayarın açılma süresi inanılmaz arttı. Slimbook'tan Ultrabook'a terfi etmiş gibi hissediyorum. Ayrıca uygulamaların açılma süreleri de mouse'la farkedilir şekilde azaldı. Kenara köşeye arttırıp bir SSD almanız ve var olan HDD'nizi 20 liralık kutu ile harici depolama ünitesi olarak kullanmanız şiddetle tavsiye edilir!

Öyle yani ^,^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.