Sahilde balon patlatmaca

  • 0
Denizin üzerinde bir ipe dizilmiştir minik balonlar. Dalgalarla beraber hareket edip dururlar. Siz de bir havalı silah kullanarak patlatmaya çalışırsınız balonları.

Kırmalı denilen tüfekler vardır, bi namlunun ucundan, bi de dipçikten tutarak ortasından kırıyormuşçasına bükersiniz tüfeği, açılır orta yerinden. Açıldığı zaman içine kurşunu yerleştirir aynen kapatırsınız geri. Bu hareketle yeterli basıncı sağlamış olursunuz yeni atış için, tüp olmaz bu silahlarla, bilek gücü kullanır...

Yine kurmalı cinsten tabancalar da olur, her atış öncesi büker pistonu atış hakkı kazanırsınız. Yeni zamanda karbondioksit tüpleri almıştır bu tekniklerin yerini. Basınçlı bu tüp yaklaşık 100 hatta bazen 200e kadar atış sunar size, kullandığınız silaha bağlı olarak.

Dönelim sahile, balonların başına... 12 atış için 5 lira istiyorlar günümüzde. Bana biraz pahalı geliyor. Bir silah 130 lira, tüp 1,5 lira, balonların 100 tanesi 4 lira, 600 misket 10 lira... Silahlarda 60 sıkımlık canı var tüpün.

Bu bilgiler ışığında gerçekten pahalı olduğu görünüyor ama şöyle bir pazarlama fikri geldi benim aklıma;

Ben olsam, 12 atış sadece 1 lira derdim. Patlattılan her balon içinse 1 lira daha alırdım. Ancak 12'de 10 vurursa tamamen ücretsiz olarak uğurlardım arkadaşı... Böylece, bu iddia/yarışma hissiyle daha çok balon vurmaya çalışılmaz mıydı?

Öyle yani ^,^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.