Belçika Vizesi Başvurusu için Gerekli Evraklar

  • 0
  1. Pasaport
  2. (İngilizce) Vize başvuru formu (Büyük harflerle doldurdurulacak, 36 ve 37. maddelerin olduğu sayfalar imzalanacak, başvuru formundaki tüm sorular açık bir şekilde imzalanacak. Tarih ve imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır. Başvuru formunda başvuru merkezinden veya www.iks.com adresinden temin edebilirsiniz.)
  3. 2 (iki) adet orijinal vesikalık resim, yeni çekilmiş ve en son görünüşü yansıtmalı, 3,5x 4,5 ebatında, arka fon beyaz, alın çene kulak gibi hatlar açık ve belli. Resimlerden birini başvuru formuna yapıştırınız. 
  4. Varsa eski pasaportlar sunulmalı.
  5. e-pasaportlarda kimlik bilgilerinin olduğu sayfa ve varsa vizelerin olduğu sayfaların fotokopileri.
  6. Başvuranın kendi el yazısı ile yazılmış seyahat planı hakkında bilgi içeren yazının aslı. içerikte, seyahat nedeni, amacı, gideceği yerler belirtilmiş olmalı.
  7. Mali durumu kanıtlayan belgelerin aslı ve fotokopisi; varsa taşınmaz mal tapuları, kira kontratları ve gelirleri, kredi kartları (ekstreleri), araç ruhsatları, seyahat çekleri, giriş ve çıkış hareketlerini gösterir banka heesap cüzdanı aslı ve fotokopisi.
  8. Gidiş dönüş uçak rezervasyonu aslı veya fotokopisi. uçak rezervasyonu gidiş dönüş tarihlerine mutlaka uyulmalıdır. 
  9. Tüm schengen ülkelerinde kalınacak süreyi kapsayan otel rezervasyonu veya fotokopisi. Otel uçak rezervasyonu süreleri birbirleriyle uyuşmalıdır.
  10. Bağlı bulunduğunuz kurumun antetli kağıdına yazılmış garanti yazısının aslı. (Garanti yazısında şirketteki görevimiz ve çalışma süremiz belirtilmeli.)
  11. (İngilizce) Bağlı bulunduğunuz kurumun antetli kağıdına ingilizce yazılmış vize başvuru yazısının aslı.
  12. SSK işe giriş bildirgesi aslı ve fotokopisi
  13. Son 3 aylık maaş bordrosunun aslı.
  14. İşyerinizin ticaret odası kaydının aslı, esnaf odasının aslı veya vergi levhasının fotokopisi.
  15. İşyerinizden izin belgenizin aslı.
  16. Garanti yazısını imzalayan kişinin imza sirküleri fotokopisi.
  17. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ve fotokopisi (tüm schengen ülkelerinde geçerli olmalı, 30K euro, acıbadem sigorta, allianze sigorta, ak, anadolu)
  18. Vize işlem ücreti 150 TLdir. işbank şubelerine Belçika Vize Başvuru Hizmet Ücreti olarak yatırıyoruz. banka komisyonu haricinde 150 tl yatmalıdır. Banka dekontunun aslı başvuru esnasında sunulmalıdır. randevu gününde yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.
  19. 1 (bir) tane a4 büyüklüğünde boş zarf.
  • İstanbul vize bavuru merkezinin adresi, İKS plaza, beyaz dut sokak, no:6, gayrettepe beşiktaş. 
  • işlem süresi 3 ila 5 iş günü süresindedir. (ortalama)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.