Video sitesi oltalaması (phishing)

  • 0

Vay be, facebook'ta arkadaş paylaşmış, ilgi çekici bir video... Tıkladım, bir site açıldı: videoizleco.com diye (aman girmeyin)... Videoyu göstermek yerine, oynatıcımın yüklü olmadığını söyledi. Yüklemek için bir düğme sundu...

Flashplayerindir
Fotoğrafta gördüğünüz gibi sanki Flash Player'ım eksikmiş gibi bir bilgi veriyor ve yüklemem için tıkladığım zaman flash_player.exe dosyası inmeye başlıyor. Ben gafil avlandım, indir düğmesine hangi adrese bağlandığına bakmadan bastım. Flash'ın sitesine gidecek diye beklerken (tecrübem var) bir anda exe indirmeye başlayınca hemen indirmeyi durdurdum. 

Gittim, gerçekten eksikse yükleyeyim diye güvenilir siteye... http://get.adobe.com/tr/flashplayer/ adresinde açıkça diyor: Chrome'da zaten hazır geliyor Flash Player, yüklemene gerek yok... (Normalde Opera kullanıyorum da tablette Chrome'a denk gelmişim)

Dolayısıyla geriye kalan ihtimal, dosyada trojan tadında bir virüs olması. Siz siz olun, Avast'ınız (veya benzeri bir güvenlik/antivirüs programınız) yüklü olsun. Ne kadar internetin sürekli içinde bile yaşasanız, kafa dalgınlığı ile oltaya gelebiliyorsunuz. Bu sefer ucuz atlattım, bir dahakinde yakalanabilirim :)

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.