grupfoni ve driveyoyo

  • 0

Grupfoni de Driveyoyo’da bir daha gözüme görünmesin. Neden mi? Çok basit. Grupfoni’den bir kampanya çıkmışlar, yıllık kart dahil, ilk araba kirası dünyanın parası yerine 55 TL’ye diye. Hemen aldım heveslenerek. Diyor ki, 26 Aralık ile 15 Mart arasında geçerlidir. Benim “Günün fırsatı gerçekleşiyor” diye aldığım e-postanın tarihi ise 27 Aralık 2012. İçinde fırsat kodum da var.

Ben de gittim, Ocak ayı içerisinde Palladium’daki kiosk’a kampanyam olduğunu söyledim. Üye olmam gerektiğini söyledi kart almak için. İyi, orda sağolsun interneti vardı, formları doldurdum, üyeyim. Ama sistemde baktı ki ödeme yapmamışım. Aradık, yardım istedik, kredi kartı girilecek yerde kod alanı olmalı, onu doldurun dediler. Geri gelerek baktım ki böyle bir alan yok. Neyse, o gün YOYO’dan başka işlerim de vardı, kaldı öyle. Ardından aradım, siz geç kalmışsınız dedi müşteri hizmetleri. Neyine geç kalmışım? Kupon kodu geleli 2 hafta bile olmuyor! E-posta istedi gönderdim bana gelen bilgileri, buyrun manual girin kodumu diye. Ses yok YOYO’dan. Aradım, agrasif bir genç, 5 gün içinde girecektin, girdin mi diye çıkıştı bana. Dedim nerde 5 gün? Ver kontağını atayım da gör moduna girdi. Sen ver ismini de atayım ben e-postayı diye bozunca veremedi ismi, merhaba@driveyoyo.com adresine atın diye geçiştirdi. Attım. E-postamı da, grupfoni açıklamalarını da, daha önce attığım e-postayı da gönderdim.

Peki nedir bu driveyoyo? Yurtdışından gelmesini istediğim sistemlerden birisi bu. Belli noktalarda ortak kullanımda var, kartınızla arabaya atlayıp kullanıyorsunuz bir güzel, sonra başka bir noktaya bırakıyorsunuz. Nedir avantajı, araba kullanıyor, uygun fiyatla geziyorsunuz. Peki driveyoyo nasıl ücretlendiriyor? Araba kirası günlük 110 TL alıyor, ama benzini, sigortası, kaskosu içinde. Lakin, gittiğiniz her km için 50 kuruş alıyor. Zaten en fazla yakacak arabanın yaktığı benzin parasını fitil fitil alıyor. Yani her türlü zarardasınız. Kasko, sigorta filan da bi miktara kadar, sonrasında siz sorumlusunuz hasardan (bildiğim kadarıyla). Eh, geriye bir test test-drive için denerim, 5 bin devrin altında kullanmam, yaktırırım arabaya bu kadar benzin diyorsanız, size uyar.

Onun yerine carpuzz.com var, buyrun çok uygun ve çok daha avantajlı.

Döndüm konuya; driveyoyo.com ve grupfoni.com bu kampanya beceriksizliği için (koordinasyon eksikliği ya da bilgilendirme eksikliği) müşteri kaybettiler. Arkadaş, fırsat koyuyorsun, ben üye yapayım, gelir kullanmaya devam eder diyorsun, sonra parayı vermiş adama, süren geçti, bas git arkadaş diyorsun. Ben de salak müşteriyim ya, halen yahu ben fırsat almıştım, kullansaydım filan diye driveyoyo istiyorum. Müşteri hizmetlerindeki çalışanlar beni istemiyorsa, ben niye muadillerinin en pahalısı olan sistemi isteyeyim! Şimdi bakalım grupfoni iade isteyince nasıl zorluklar çıkaracak bana...

Küstüm, oynamıyorum.

Not: Carpuzz, senin sayende Smart’la keyifli turlar attım, reklam modelin de çok akıllıca, yolun açık olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.