ustream.tv kullanımı ve internetten canlı yayın

  • 0
Canlı yayın mı yapmak istiyorsunuz? Evdeki eski bilgisayarı bakıcı kamerası olarak değerlendirmeyi mi arzuluyorsunuz? Her gün istediğiniz saatte canlı canlı ders anlatmak mı istiyorsunuz? Ya da sadece yeni bir teknolojiyi mi denemek isteğindesiniz? Hadi öyleyse, ustream ile tanışalım.

www.ustream.tv adresinden ulaşabileceğiniz bu ücretsiz* hizmet, basit kullanımıyla kullanıcılara hiç zorluk çıkarmıyor (*: paralı hizmetleri de var). Girişte böyle bir arkadaş karşılıyor bizi:



Adım 1: Sayfanın sağ üstünde gördüğünüz Go live! mavişine hiç acımadan tıklayın.
 

Adım 2: Açılan giriş penceresinde ister Facebook ile ister eposta adresi ile giriş yapın. Ben eposta ile kaydolacağım. Bunun için sağ altta yazan ve kırmızı okla gösterdiğim Sign up'a tıklayacağız.


Adım 3: Gelen pencerede sırasıyla, eposta adresinizi, kullanıcı adınızı ve parolanızı girin. Mavi Sign Up düğmesine bastığınızda üyeliğiniz başlayacak!


Adım 4: Teşekkür ettikleri zaman içinizden rica edin ve Continue düğmesine basın.


Adım 5: Ne tür bir üyelik istediğiniz sorulacak. Basitçe Remain Basic diyerek ücretsiz olarak devam edebilirsiniz. 


Adım 6: Evet, şimdi sıra geldi kanalımızı oluşturup yayın yapmaya. Sırasıyla, başlık, kategori, açıklama alanlarını doldurun. Ardından Next > ile yola devam!


Adım 7: Karşınıza bir kullanım kılavuzu çıkacak, kırmızı ile Türkçelerini yazdım. Got it. Take me there! düğmesi ile yola devam ediyoruz.


Adım 8: Gelen sayfa sizden kamera kullanımına dair izin isteyebilir. Görselde açıkladığım gibi İzin ver düğmelerine tıklamayı unutmayın.


Adım 9: Artık yayına başlamak için hazırsınız! Turuncu Start Broadcast'e basın ve YAYIN!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.