SevenHill ve olmayan kampanyaları

  • 0


Sevenhill, bir 7 tepe İstanbullu olarak sevdiğim markalardan. Ancak dün yaşadığım tecrübeden sonra "yanına yanaşma" sınıfına aday olarak çok güzel bir adım attı. Neden mi? Anlatayım...

Sevenhill'in fiyatları zaten uygundur, malları da fena değildir. Tasarımlarını ise beğenirim, zevke göre değişir. Dün de alışveriş yapmak için daldım içeri. 2 tane tshirt, 2 tane gömlek, bir tane de pantolon beğendim kendime (yakıştı da hani). Bu ürünleri beğenirken dükkanda gezindiğim esnada kafamı tavandan sarkan kampanya panolarına bolca çarptım. Kırmızı bir dairede, "basic ürünler hariç" 2 alana bir bedava diyor. Basic ürün nedir peki? Kar marjı düşük olan, üzerinde fazla süsleme, işçilik vs. olmayan, nispeten düşük fiyatlı ürünlerdir. Düz, bi baskılı t-shirt filan yani.

Tanesi 40 liradan 2 gömlek, 30 liradan bir pantolon, iki tane de 15 liradan t-shirt aldığıma göre, bir ihtimal t-shirtleri basic sayarsak, 30 liralık pantolonum bedavaya gelecek. Malum, 3 üründen en ucuzu armağan ediyorlar. Ben de 5 ürünle kalmayayım, 6'yı alayım zaten ücretsiz olacak, bir 40 liralık gömlek alsam, 15 liralık t-shirt bedavaya gelecek diye düşünüyorum. Ancak hangi ürünlerde geçerli olduğunu sorduğum zaman "t-shirtlerde geçmiyor, diğerlerinde geçiyor, siz yine kasada tekrar bi sorun" cevabı aldım. 5 parça malla kasaya gittim ki, ne gömleklerde, ne pantolonda geçiyor... Bir tek 15 liralık t-shirtlerde geçiyor. Uzun kollu, yeni sezon gömleklerin kampanya dışında olmaması gerekiyor, basic'le yakından uzaktan alakaları yok, janjanlılar :) Ama ı-ıh, Sevenhill kampanya yapmaktan anlamıyor diyerek aldıklarımın hepsini beceriksizlikleri yüzünden bıraktım kasada.

Sonra düşündüm, aynı maldan 2 tane alınca mı 3. bedava? Yoo, kasada tek bir gömlekten 3 tane denedik, değil. Pantolon da aynı şekilde. E peki, zaten indirimli diye mi gömlekte veya pantolonda geçmiyor? Hayır, dükkandaki her ürün indirimde zaten, kampanyanın geçtiği t-shirtler dahil. Çıkamadım işin içinden...

Sonuç olarak, "basic ürünler hariç" deyip, tüm mağazaya o kartonları asana kadar, doğru dürüst iş yapın da kampanyayı filan boşverin, rahatlıkla alışveriş yapalım, paramızı ödeyip çıkalım. Dolandırılmış gibi hissedip de yukardan aşağı malları taşıyıp kasada bırakmayalım. Markanıza olan saygımızı da yitirmeyelim.

Du bakalım, Sevenhill'e yazıcam daha , belki cevap dönerler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.