[inceleme] Ezan filmi

  • 0
Sanıyorum filmin yapımı şu şekilde olmuş:


Ege yöresindeki bir üniversitede okuyan oyuncular (demeye bin şahit) okul ile bir burs anlaşması yaparlar. Mezuniyette, bitirme projesi/tez olarak bir film ortaya çıkartılacak ve karşılığında okul %100 burslu okunacaktır. Bu arkadaşlar da, bütçe olarak ayırdıkları 20bin liranın bir kısmı ile kamerası iyicene bir akıllı telefon alır ve filmden sonra da kullanabilme uyanıklığı yaparlar. Dolayısıyla çekimlerde sürekli bir netlik ve fluluk söz konusu olur.

Senaryo ise Muğla'nın köyünde geçmektedir, hem ordaki eş dost akrabaya uğranmış olur, hem de güzel beldemizde bi tatil yapılır. Tutulan evler ya günlük kiralanmış ya da hısımdan rica edilerek elde edilmiş yerlerdir.

Senaryo kafadarların zorlu çalışmalarının meyvesi olarak çürük çilek halini almış, oyunculuk ile ekşimiş krem şanti olarak bardağın tepesine sıkılmıştır.

Nitekim, sonuçta ortaya mükemmel bi film (demeye bin şahit) çıkmaz ve insanları hayretler içinde bırakır. Olm, bu filmi hadi çektiler filan da, sinemada oynatılmasına kim izin verdi, youtube'a koysan 1000 izlenmez!

Ne diyelim, hayırlısı olsun, okul bitti, diplomaları aldılar, artık gerçek filmlerde figüranlık kısmet olur inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.