MacBook'ta klavye düzeniyle oynamak

  • 0
MacBook Air ile MacOS'in 10.8.4 versiyonu ile Apple'ın bilgisayar dünyasına girmiş oldum. F klavye kullandığım için Ubuntu'da yapabildiğim gibi burada da F klavyeyi rahatlıkla kullanabileceğimi düşündüm. Ancak Puppy Linux'da fine tuning ile uğraştığım gibi vakit harcamam gerektiğini düşünmemiştim. Wellhasıl, sonunda x, ?, : gibi karakterleri düzgün yerlerine koymayı başardım.



Bunun için, Ukelele diye bir uygulama indirmek ve istediğiniz tuşları istediğiniz gibi yerleştirmeniz lazım. Nasıl olduğunu merak ediyorsanız ayrıca bir rehber yazabilirim ama hem MacBook kullanıp hem de F klavye kullanan çok fazla insan olmadığını düşündüğümden dolayı zorlamıyorum kendimi :)

KeyRemap4MacBook


Ama cmd, alt, kntrl gibi tuşları değiştirmek istiyorsanız, bu uygulama sizin işinize yaramıyor. Bu noktada devreye, KeyRemap4MacBook giriyor. Nasıl kullanacağınıza dair yine bilgi istiyorsanız rehber yazabilirim.

Mac'e alışmak biraz zamanımı alacak gibi görünüyor. Dolayısıyla, MacBook güncelerim devam edecek...

Hatta yaptığım layout dosyasını da buraya ekleyeyim, Library > Keyboard Layouts klasörüne koyar, log off, log in ile kullanmaya başlarsınız. Buyrunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.