Posterous'a reklam vermek

  • 0

Posterous şu an için reklamları desteklemiyor. Ancak birazdan anlatacağım yöntem ile rahat kullanımlı blogunuzdan gelir de elde etmeye başlayabilirsiniz. Öncelikle, temelde yapacağımız işlemi anlatayım, zaten bilenler varsa kendi başlarının çaresine bakabilirler. Adsense kodlarımızı bir başka sunucuya yerleştirerek, iFrame kullanarak Posterous üzerinden çağıracağız. Peki, şimdi adım adım devam edebiliriz:

Öncelikle bloğunuza girip kendinize reklamı yerleştirmek üzere bir yer beğenin. Buranın genişliğini ve yüksekliğini hesaplayın.

Tasarımda koymak istediğiniz yere göre AdSense’ten bir kod üretmelisiniz. En uygun boyutlarda bir reklam oluşturun ve kodunu kaydedin.

Oluşturduğunuz reklam kodunu bir txt dosyasına yapıştırıp en başına <html> en sonuna da </html> yazın. Bu txt’i html olarak kaydedin.

Şimdi bu dosyayı koymak için bir sunucuya ihtiyacınız var. İnternette dropbox tavsiyesine rastlamıştım, zaten kullanıyorsanız oraya public olacak şekilde atabilirsiniz. Buradan adresi kopyalayın, örneğin benimki: http://dl.dropbox.com/u/37414268/adsense.html olarak çıktı ve kısaltınca http://db.tt/NGqpC5G4 adresi belirdi.

Şimdi Posterous’a gidip ilgili yerden temanızı değiştirin.

<div class="ads">

</div>

Bende more-sidebar div’inin üstüne yerleştirmek uygun oldu. Her temada yerine göre bakmak lazım. Ayrıca reklam boyutu kadar div açınca scrollbar’lar görüntülendi, div’in boyutlarını büyüttüm, problem olmadı. Başka tarayıcılarda problem teşkil ederse belki max-width gibi düzenlemek doğru olur.

Sitemdeki reklamı gördüyseniz bir tıklayın bakalım, çalışıyor mu? ;) Şimdiden herkese iyi kazançlar!

Not: Bu konuda eksik gördüğünüz yer varsa  (örneğin AdSense hesabı almak, AdSense’de kod oluşturmak vb.) lütfen yorumlara yazın, o konularda da bir rehber hazırlarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.