İnternet firmalarının büyümesi

  • 0

Instagram çok kısa bir sürede 80 milyon kullanıcıya ulaşmış! Twitter 6 senede, Facebook 4 senede ulaştı bu rakamlara, eğer doğru hatırlıyorsam. Google+ ise 1 sene erişti. Aslında sebebi bence çok basit:

Şu an 80 milyon adamın kıymeti, bundan 4 sene önceki 40 milyona filan bedeldir herhalde. Google+ bu sene 110 milyon tekil ziyaretçiye ulaşmış. %66 büyümeye tekabil (bül, bul?) ediyormuş bu. E, her geçen gün daha fazla kişi internete bağlanıyor, fiber internet geliyor, internette olan hayat artıyor, bankaların, devletlerin uygulamaları internete geçiyor.  Daha elde çok potansiyel var, hem internet kullanıcısı artacak , hem de internet uygulamaları. O yüzden şu an iki dakkada bilmem kaç kişiye ulaştım demek çok da zor değil. Bir facebook connect özelliği ile potansiyel olarak bütün facebook kullanıcıları sizin de üyeniz olmuş oluyor. Çünkü son kullanıcı için, bir siteye üyelik sadece girmesi gereken alanlardan oluşuyor, bir tıkla içeri girecekse, gocunmaz girer. O yüzden internet daha doygunluğuna ulaşmadan, bu yükselen değerleri çok olağanüstüymüş gibi algılamak yanlış geliyor.

Ama insan demek para demek, bu da bir gerçek. Yaptığın işin sadece maliyeti olsa bile, içinde milyonlarla üye tuttuğun zaman çok kıymetli oluyorsun. Neden? O insanları nasıl paraya çeviriyorsun? Önemli olan “güç” mü? İşte ben bunları merak ediyorum esas. J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.